Комунальне підприємство "Тернопільводоканал"

15.04.2019

Пільги

Порядок надання пільг.

Відповідно до Законів України передбачено надання пільг на житлово-комунальні послуги таким категоріям громадян:

Категорія

%

Інваліди війни 1,2,3 групи

100

Учасники бойових дій

75

Учасники війни

50

Особи, на яких поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;

50

Постраждалий учасник революції гідності

75

Діти війни

25

Жертви нацистських переслідувань

50

Ветерани військової служби; ветерани податкової міліції, ветерани кримінально- виконавчої служби, ветерани органів внутрішніх справ; ветерани державної пожежної охорони;ветеранам Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації;

50

Звільненим з військової служби особам, які стали інвалідами під час проходження військової служби, та членам їх сімей, які перебувають на їх утриманні; батькам та членам сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби;

50

Громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи(1,2 категорія); дружинам (чоловікам) та опікунам дітей померлих громадян, смерть яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою;

50

Багатодітні сім'і.

50

Для інвалідів загального захворювання пільги на житлово-комунальні послуги законодавством не передбачені.

Відповідно до п.5 ст.51 Бюджетного кодексу України, при наданні пільг та здійсненні видатків з бюджету щодо їх виплати до членів сім'ї пільговика належать: дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства 1 та 2 групи або інвалідами 1 групи; особа, яка проживає з інвалідом 1 групи та доглядає за ним, за умови, що інвалід війни не перебуває у шлюбі; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, який має право на пільги, та проживає разом з ним.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2003року №117”Про єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги” фізичні особи, які мають право на пільги згідно з чинним законодавством України, повинні бути включені до цого Реєстру.

З міського бюджету надаються пільги реабілітованим особам; потерпілим від політичних репресій ; ветеранам ОУН- УПА; сім'ям загиблих афганців;добровольцям.

Крім цього, Тернопільською міською радою надається адресна безготівкова допомога на оплату житлово-комунальних послуг в розмірі 50% місячного нарахування в межах соціальних нормативів для інвалідів 1 групи загального захворювання, дітям інвалідам та cім’ям загиблих в АТО.

Для того, щоб отримати пільги необхідно подати такі документи:

1.Документ, який засвідчує право на пільги (посвідчення або довідка ).

2.Копію паспорта, ідентифікаційного коду.

3.Довідка ЖЕКу або обслуговучої організації про склад сім'ї.

4. Відмітка про внесення в єдиний державний реєстр пільговиків.(Вул.Лисенка 8,каб №5).

5.Заява встановленого зразка.

Відповідно до пункту 22 “Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення”, затверджених постановою КМУ від 21 липня 2005р. №630, у разі отримання права на пільги споживач подає виконавцю письмову заяву та документи, що його підтверджують. Оплата за послуги з урахуванням пільг нараховується з дати подання документів, що підтверджують право на пільгу.

У разі встановлення квартирних засобів  обліку  їх  показання розподіляються  пропорційно  кількості мешканців квартири.  Пільги споживачам з оплати послуг надаються  на  частку,  отриману  після такого розподілу,  за фактичними витратами, але не вище соціальних нормативів, визначених законодавством.

 

Інформація про порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї

Відповідно до Закону України ”Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” від 28.12.2014 року № 76-VІІІ, постанови КМУ від 04 червня 2015 р. № 389 «Про затвердження Порядку надання пільгокремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї» з 1 липня 2015 року пільги на житлово-комунальні послуги (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), комунальних послуг (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, вивезення побутових відходів), паливом, скрапленим газом, телефоном, а також послуг із встановлення квартирних телефонів) залежно від середньомісячного, будуть надаватись відповідно до доходу сім’ї наступним пільговим категоріям:

 1. Звільненим зі служби за віком, у зв'язку з хворобою або за вислугою років працівникам міліції, особам начальницького складу податкової міліції, особам рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи; дітям (до досягнення повноліття) працівників міліції, осіб начальницького складу податкової міліції, рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи, загиблих або померлих у зв’язку з виконанням службових обов’язків, непрацездатних членів сімей, які перебували на їх утриманні).

 2. Дітям-інвалідам, яким встановлено інвалідність, пов'язану з Чорнобильською катастрофою; дружинам (чоловікам) та опікунам (на час опікунства) дітей померлих громадян з числа учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС віднесених до категорії 3.

3. Учасникам війни; членам сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни; особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

4. Особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною; вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

5. Жертвам нацистських переслідувань – статті 6-1; 6-2; 6-3; 6-4

6. Багатодітним сім'ям, дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям, в яких не менше року проживають відповідно троє або більше дітей, а також сім’ям (крім багатодітних сімей), в яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування.

7. Дітям війни

8. Особам, звільненим із служби цивільного захисту за віком, через хворобу або за вислугою років, та які стали інвалідами під час виконання службових обов’язків; батькам та членам сімей осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які загинули (померли) або зникли безвісти під час виконання службових обов’язків.

Пільги зазначенним категоріям надаються за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. З 01.01.2019року він становить 2690грн.

Зміни в порядку надання житлових субсидій з травня 2016 року

30 квітня 2016 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2016 року № 319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою внесено зміни, зокрема, до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (зі змінами).

Внесеними змінами передбачено:

розмір субсидії визначається, без урахування пільг, які надаються відповідно до законодавства: у разі призначення субсидії пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), у період її отримання не нараховуються.

Читати 1591 разів
КОНТАКТИ
Індекс: 46008
Адреса: м. Тернопіль, вул. Старий Поділ, 7
кол-центр (подання показників, отримання
роз'яснень): (0352) 519751, (0800) 354357,
  (0800) 509909
приймальна:      
(0352) 525220
диспетчер аварійної
служби: (0352) 519758, (050) 4374353
   
е-пошта: info@vodokanal.te.ua
Сайт: www.vodokanal.te.ua
ГРАФІК РОБОТИ
понеділок - четвер  
08:00 - 17:15
п'ятниця 08:00 - 16:00
ОБІДНЯ ПЕРЕРВА 13:00 - 14:00
субота, неділя вихідний
ПРИЙОМ ПЛАТЕЖІВ
вул. Медова, 1 (без перерви)
понеділок - четвер  
08:00 - 17:15
п'ятниця 08:00 - 16:00
субота, неділя
вихідний

 

"Тернопільводоканал" відновив прийом відвідувачів на вул. Медовій,1.
Детальніше - тут>

ОПЛАТА ПОСЛУГ

АТ КБ “ПРИВАТБАНК”, Тернопільська філія, МФО305299
КП “Тернопільводоканал”, ЄДРПОУ 03353845
рахунок №UA043052990000026004043304579

 

У призначенні платежу зазначити:
оплата послуг водопостачання та/чи водовідведення,
вивезення та очищення стоків (необхідне вказати),

№ договору, адресу, прізвище, ім'я та по-батькові.

Комунальне підприємство "Тернопільводоканал