Версія для друку
18.07.2017

Інформація про порядок повідомлення про факти порушення Антикорупційної програми

Інформація

про порядок повідомлення про факти порушення Антикорупційної програми або ознак вчинення корупційних чи пов'язаних з корупцією правопорушень

 

Працівники КП “Тернопільводоканал зобов’язані невідкладно інформувати Уповноваженого, керівника або засновників Юридичної особи про випадки порушення вимог Антикорупційної програми (або про випадки підбурювання до таких дій), вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень іншими працівниками Юридичної особи або іншими фізичними або юридичними особами, з якими Юридична особа перебуває або планує перебувати у ділових відносинах.

 

Така інформація надається Уповноваженому з питань реалізації Антикорупційної програми Чорненькому Василю Володимировичу.

Номер телефону +38(050)4374364

Адреса електронної пошти Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Подання усних та письмових повідомлень:

особисто — каб.№27, з 08:00 до 17:00.

через приймальню — з 08:00 до 17:00.

 

Уповноважений розглядає повідомлення про факти порушення Антикорупційної програми, вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень протягом 30 днів з дня їх отримання.

Уповноважений зобов’язаний забезпечувати конфіденційність інформації та захист працівників, які повідомили про порушення вимог Антикорупційної програми, вчинення корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Інформація про працівника, який повідомив про ознаки порушення вимог Антикорупційної програми, виявлення ознак корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, не може бути розголошена, крім випадків, встановлених законом. Викривача не може бути звільнено чи примушено до звільнення, притягнуто до дисциплінарної відповідальності чи піддано з боку керівництва іншим негативним заходам впливу (переведення, атестація, зміна умов праці, відмова в призначенні на вищу посаду, скорочення заробітної плати тощо) або загрозі таких заходів впливу у зв’язку з повідомленням ним про порушення вимог антикорупційного законодавства та/або вимог Антикорупційної програми.

У разі витоку конфіденційної інформації про викривача керівник Юридичної особи, Уповноважений за заявою такого працівника або за власною ініціативою повинен невідкладно вжити всіх заходів для уникнення настання негативних наслідків для викривача, пов’язаних з таким розголошенням.

Заходи для захисту викривача визначаються засновниками або керівникомспільно з Уповноваженим і впроваджуються за умови письмової згоди працівника.

 

Подання завідомо неправдивих повідомлень не допускається.

 

Повідомлення працівників Юридичної особи про виявлення ознак вчинення корупційних чи пов’язаних з корупцією правопорушень можуть бути анонімними. Анонімне повідомлення про виявлення ознак вчинення корупційних чи пов’язаних з корупцією правопорушень може бути розглянуто лише у випадку, коли наведена у ньому інформація стосується конкретного працівника Юридичної особи або ділових партнерів Юридичної особи та містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Читати 1366 разів